Nieuwe collectie en wijzigingen

Informatie bestemd voor Uitvaartondernemingen en -verzorgers

Onze nieuwe collectie staat inmiddels online. In de tussentijd vindt je hier al de laatste informatie.

We vragen je zo snel mogelijk over te stappen. Per eind juni, wordt de oude Inspiratiegids en bijbehorende codes definitief buiten gebruik gesteld.

Meld je hier aan voor één van de workshops waarin onderstaande informatie en meer behandelen. Als aanwezige, bieden we je een speciale herbruikbare, luxe hard-cover editie van de nieuwe Inspiratiegids aan!

Meer opties online

Via onze website bieden we van elk bloemarrangement, alle mogelijke kleuren en formaatopties aan. Zo kunnen we de wensen van nabestaanden nog sneller en makkelijker vertalen naar een passend bloemstuk.

In onze nieuwe Inspiratiegids hebben wij bij elk arrangement een QR-code geplaatst. Deze QR-code verwijst naar de bijbehorende pagina op onze website waarop we alle kleur- en formaatopties aanbieden.

Bij elke unieke combinatie van kleur, arrangement en formaat, hoort een unieke bestelcode. We vragen je dan ook de volledige bestelcode door te geven in het geval je de bestelling vanuit je eigen systeem en via de e-mail bij ons plaatst.

Het is dus niet langer nodig om aan ons te vragen of het mogelijk is een bepaald bloemstuk in een andere kleur te bestellen: je kunt direct alle kleuropties online bekijken. Op dit moment zal nog niet van elke kleur een afbeelding beschikbaar zijn. De komende periode zullen we steeds meer afbeeldingen toevoegen.

Indien je ook de samenstelling van de bloemen wenst aan te passen, dan vragen we je dit wél in overleg te doen. Afhankelijk van de bloemsoorten, kan dan sprake zijn van een meerprijs.

Linten

Met de introductie van de nieuwe collectie, hebben we ook besloten om de soms in de prijs verwerkte linten, los aan te gaan aanbieden. Dat betekent dat alle bloemstukken vanaf heden exclusief linten zijn en linten los dienen te worden aangeschaft.

Het bijkomende voordeel hier van is, dat als de familie geen linten besteld, deze in dat geval ook niet meer (indirect) in rekening worden gebracht.

Maximaal aantal tekens en dubbelregelig

Wij blijven het maximum van 30 leestekens (inclusief spaties) hanteren. Let hier a.u.b. op, omdat dit voorkomt dat we onnodig heen en weer hoeven te mailen en na het bespreken nog toestemming aan de familie dient te worden gevraagd voor eventuele extra kosten.

Nieuw is de mogelijkheid om linten dubbelregelig te bedrukken. Hierbij geldt dat twee regels, als twee lintdelen in rekening worden gebracht.

We raden je af om enkel en dubbelregelige linten te combineren, aldaar de lettergrootte van het dubbelregelige lint behoorlijk wat kleiner is dan het enkelregelige lint.

Per lintdeel, regel of 30 tekens bedragen de kosten 8,75.

Prijsvoorbeelden:

Twee dubbelregelige lintdelen, met in totaal vier maal maximaal 30 tekens, bedraagt 4 x € 8,75 = € 35,00 in totaal.

Een enkel lintdeel, met een enkele regel van maximaal 30 tekens, bedraag éénmaal € 8,75.

Zes lintdelen, met elkeen enkele regel van maximaal 30 tekens, bedraag 6 x € 8,75 = € 52,50 in totaal.

Lintenconfigurator

Alle lintopties kunnen worden bekeken in de lintenconfigurator (klik om naar de configurator te gaan). Deze configurator berekent ook direct de juiste prijs.

We hebben met de introductie van de nieuwe Inspiratiegids, ook een aantal nieuwe lintkleuren toegevoegd.

Tip: Nadat via onze webshop een bloemstuk aan de winkelmand is toegevoegd, verschijnt een gele knop met de tekst “Voeg lint toe” in beeld waarmee de websitebezoeker naar de lintenconfigurator kan navigeren.

Online bestellen door nabestaanden

Bij het plaatsen van een bestelling via onze webshop, heeft de websitebezoeker de mogelijkheid om “In rekening brengen via de uitvaartonderneming” als betaalmethode te kiezen. Zo kan de directe familie en/of opdrachtgever zelf via de website de bloembestellingen plaatsen.

Nadat de bloembestelling is geplaatst, zullen wij contact met jou opnemen om de bestelling te controleren en te vragen of je de kosten in het dossier wilt opnemen.

Indien je een Uitvaartonderneming bent, en tevens nabestaanden op rekening via onze website wilt kunnen laten bestellen, neem dan contact met ons op.

Zelf bestellen via de website

Indien je tevens zelf de bloemenbestelling via onze website wilt plaatsen, en in dat geval dus gebruikt kunt maken van alle nieuwe mogelijkheden die onze website en de nieuwe collectie biedt, kunnen we een account voor jou aanmaken. Stuur ons een e-mailtje om een account aan te vragen.

Op het moment dat jij als Uitvaartverzorger bent ingelogd, zijn er meer opties beschikbaar, zoals bedrukkingskleuren van het lint, of de mogelijkheid een vertrektijd of condoleancebezoek aan de bestelling toe te voegen.

Vergeet niet ook de bestelling waar nodig vanuit jouw eigen systeem te plaatsen, in het geval jouw Uitvaartonderneming dit verplicht stelt. In de komende maanden, hopen we koppelingen te realiseren tussen onze systemen en die van Uitvaartondernemingen, waarna het dubbele bestellen dan niet meer nodig is.

Natuurlijke en volledig-afbreekbare arrangementen

Voorin onze Inspiratiegids bieden we onze uitgebreide Natuurlijke arrangementen aan, voorheen ook wel Art of Nature genoemd. Deze arrangement worden samengesteld uit producten en materialen die volledig biologisch afbreekbaar zijn en in principe op de natuurbegraafplaats kan worden achtergelaten of mee kan in de crematieoven (we zijn nog in afwachting van de formele goedkeuring van diverse crematoria; informeer naar de mogelijkheden).

Aldaar deze arrangement op een volledig nieuwe wijze worden gestoken, zijn de kosten van deze arrangement wat hoger. Bovendien is de houdbaarheid van de bloemen in deze arrangementen behoorlijk wat beperkter, omdat we geen traditioneel oase kunnen gebruiken.

Let dus op: de Natuurlijke bloemstukken zijn bijzonder geschikt voor de duurzame uitvaart, maar slechts beperkt houdbaar en kostbaarder. Deze arrangementen bestel je maximaal één dag voor de uitvaart.

Indien je vragen hebt over deze arrangementen, of de bijzondere technieken die we hier voor gebruiken, vertellen we je graag meer!

Gratis naloopservice

Indien er al een aantal dagen voor de uitvaart een afscheid of condo is, kunnen wij op verzoek al eerder leveren en de bloemen de dag van uitvaart nalopen en waar nodig, een paar bloemen vervangen. Dit is een service die we blijven aanbieden.

De gratis naloop bieden we aan afhankelijk van het type bloem, hoeveel eerder we leveren en de opbaar/uitvaartlocatie.

Indien we de versheid van de bloemen niet voor het gewenste aantal ligdagen kunnen garanderen met onze gratis naloopservice, kunnen we — tegen een vergoeding — een extra naloopservice aanbieden.

Daarnaast raden we aan om bij een condoleance of afscheid een aantal dagen vóór de uitvaart, een kleiner voorlooparrangement af te nemen. Dit arrangement maken we dan op in dezelfde stijl als het bestelde (hoofd)bloemstuk voor de uitvaart.

Bij twijfel over de naloop of het al vroeger leveren van de bloemarrangementen, staan we je graag te woord om te overleggen.

Persoonlijk contact

We hopen het e.e.a. makkelijker te maken via onze website, maar schroom je a.u.b. niet om persoonlijk contact met ons op te nemen of nabestaanden aan ons door te verwijzen. We blijven doorlopend telefonisch bereikbaar en lezen onze e-mail tijdens kantooruren. We staan jouw en/of de familie graag te woord!

Onze contact- en adresgegevens vind je hier.

Tijdelijk niet mogelijk te bestellen

Op dit moment is het niet mogelijk een bestelling te plaatsen via onze website vanwege een storing. Gelieve telefonisch met ons contact op te nemen. Onze excuses voor het ongemak.