De uitvaartbloemist is verhuisd

Met trots kunnen wij met u delen dat de Uitvaartbloemist Momentum Florum (Den Haag) een samenwerking is aangegaan en per 1-10-2022 wordt overgenomen door de Haagse Hofleverancier Alpina van Houweninge & IJsselstijn. 

Anneke de Mik, eigenaresse Uitvaartbloemist

Uitvaartbloemist Den Haag: al 23 jaar

“Het maken van arrangementen voor uitvaarten is wel net wat anders dan een boeket steken,” vertelt eigenaresse Anneke de Mik van de Uitvaartbloemist. “Sterker nog: toen ik in 1999 begon, bestond dat nog helemaal niet, Uitvaartbloemist zijn. Na jarenlang ‘bloemenwinkeltje’ gespeeld te hebben op de Thomsonlaan, keek men daar wel even van op, dat ik een pand kocht, een roze kist in de etalage zetten en de uitvaartbranche zou veroveren,” zegt Anneke lachend. Uiteindelijk bleek het een schot in de roos.

De afgelopen jaren heeft Anneke haar concept en merk steeds verder uit weten te breiden tot de volledig ontzorgende ‘Bijzondere Bloemen Belevingen’ die haar bedrijf nu verzorgd. “We lopen de bloemen bijvoorbeeld na levering na op versheid; we maken een foto van het arrangement in een professionele studio; en het bestellen, de levering en facturatie vindt geruisloos plaats in nauwe samenwerking met de uitvaartondernemingen. Bovendien kunnen nabestaanden in de winkel samen met ons een eigen bloemstuk maken.”

Groei en samenwerking

Anneke is trots dat Hofleverancier Alpina—al meer dan 130 jaar bekend als een vakkundige, betrouwbare en gedreven bloemist in de Haagse regio—haar bedrijf zal voortzetten.

Alpina, met twee bestaande locaties in Den Haag, op de Kneuterdijk 9 en de Frederik Hendriklaan 296 past zeer goed bij het concept. Anneke: “De afgelopen jaren heeft de Uitvaartbloemist een enorme groei doorgemaakt. Met deze overname worden onze krachten gebundeld en kunnen we onze dienstverlening verder ontwikkelen.”

Diane Born, samen met Martijn Born eigenaar van Alpina en eigenaren in spe van de Uitvaartbloemist, vult aan: “Bloemen geven mensen gezondheid, geluk, blijdschap en helpen bij verdriet de pijn te verzachten. Met het concept van de Uitvaartbloemist kunnen we hier als bedrijf een nog mooiere en persoonlijkere invulling aan gaan geven.”

Diane Born, eigenaresse Alpina en eigenaresse in spe Uitvaartbloemist

Duurzaamheid

Zowel de Uitvaartbloemist en Alpina zijn gecertificeerde Barometer Duurzame Bloemist. Dit betekent onder andere dat de bloemen duurzaam worden geteeld, de teler een eerlijk loon verdient, en er biologisch-afbreekbaar steekschuim wordt gebruikt. Maar, merkt Diane op: “Duurzaamheid is voor ons meer dan een middel tot schadelastbeperking voor de natuur: het is ook een bron om waarde toe te voegen. De aarde, met alles wat daarop groeit en bloeit, vraagt erom. We moeten beter voor elkaar en onze omgeving zorgen.” Afsluitend: “We zijn dan ook erg blij om het concept van de Uitvaartbloemist te mogen gaan voeren dat om duurzaam en persoonlijke aandacht draait.”

Leven na de dood

Voor Anneke begint nu het leven ‘na de dood’: “De afgelopen 23 jaar heb ik met veel liefde en passie Bijzondere Bloemen Belevingen mogen maken en mijn bedrijf gebracht tot waar het nu is. Daar ben ik heel dankbaar voor. Voor mijzelf is nu de tijd gekomen om het leven na de Uitvaartbloemist te gaan ontdekken.”


Verhuizing

Medio oktober 2022 is de Uitvaartbloemist naar de Kneuterdijk 5a in Den Haag verhuisd, waar de Uitvaartbloemist vanuit een eigen pand naast Alpina wordt voortgezet.

De dienstverlening, service, bereikbaarheid én de Bijzondere Bloemen Belevingen blijven zoals u al van de Uitvaartbloemist gewend bent. Ook het vertrouwde team blijft de service verlenen waar het bedrijf om bekend staat.

Tijdelijk niet mogelijk te bestellen

Op dit moment is het niet mogelijk een bestelling te plaatsen via onze website vanwege een storing. Gelieve telefonisch met ons contact op te nemen. Onze excuses voor het ongemak.